VYÖHYKETERAPIA

Vyöhyketerapia on ikivanha hoitomenetelmä, jonka juuret juontuvat yli 5000 vuoden taakse.

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen kehoa, mieltä ja tunteita tasapainottava hoito, joka sopii kaikenikäisille. Sen tarkoituksena on aktivoida kehoa parantamaan itse itsensä.

Vyöhyketerapia perustuu siihen ajatukseen, että ihmisen koko keho heijastuu pienoiskoossa kehon eri alueilla. Jalkaterissä ja jalkapohjissa, kuten myös kämmenissä ja korvissa, on kaikkia kehon osiamme sekä sisäelimiämme vastaavat vyöhykkeet.

Koko kehon vyöhyketerapiahoidossa stimuloidaan kehon eri osien tai toimintojen heijastealueita jaloista, jalkateristä, käsistä, korvista ja myös muualta kehosta. Vyöhyketerapian vaikutusmekanismit liittyvät kehon omien parantavien ja tasapainottavien voimavarojen aktivoimiseen. Vyöhyketerapian avulla autetaan kehoa korjaamaan häiriötiloja ja vapautumaan jännityksistä avaamalla siinä olevia tukoksia. Heijasteita käsitellään sormin tai käsin painelemalla, hieromalla niitä tai käyttämällä vyöhykepuikkoa.

Kehon alueiden ja elimien vyöhykkeet löytyvät jalkateristä, kämmenistä ja korvista. Näitä vyöhykkeitä tai pisteitä painamalla vyöhyketerapeutti lähettää signaalin kehon eri alueille. Esim. maksan vyöhykkeestä jalassa saadaan signaali kulkemaan vyöhyke – eli energiarataa pitkin maksaan. Jos maksassa on jokin häiriö, signaali jatkaa refleksikaarelle selkäytimeen ja sieltä aivojen autonomiseen hermojärjestelmään. Täältä häiriöitä korjaava signaali palaa takaisin maksaan.

Autonomisen hermoston (tahdosta riippumaton) avulla ihmisen elimistö normalisoi elintoiminnot silloin kun se on mahdollista – terapeutti toimii vain impulssien antajana.


Mieli unohtaa, keho muistaa

Keho on peili, joka näyttää kuinka voimme sisäisesti.

Keho ja tunteet liittyvät toisiinsa enemmän kuin ehkä olemme tulleet ajatelleeksi. Elämän varrella koetut tunteet ja tapahtumat, joita ei ole kyetty käsittelemään, voivat näkyä ja tuntua myös kehossa. Ne aiheuttavat kehoa muovaavia lihasjännityksiä. Kroonisiksi muuttuessan ne rajoittavat elämistä ja itsensä ilmaisemista.

Kun elämässä tapahtuu jotakin, mitä ei syystä tai toisesta voi tuntea - siihen ei ole lupaa tai tilaa, sitä ei kestä tai jaksa - niin silloin kehon lihakset tukevat ja suojaavat tunteiden kokemiselta. Jos myöhemminkään ei ole mahdollista purkaa tapahtunutta, lihasjännitykset jäävät ikään kuin päälle.

Keho saattaa kantaa pitkään oireettomana sitä, mitä mieli ei ole pystynyt käsittelemään. Useimmiten emme ole tietoisia kaikista lihasjännityksistämme, emmekä tukahdutetuista tunteistamme. Huomaamme vain kivun ja jäykkyyden.

Vyöhyketerapia sopii hyvin esim. stressin, päänsäryn, lihasjännitysten ja unettomuuden lievittämiseen sekä hidastuneen aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen. Vyöhyketerapiasta on saatu apua mm. ruoansulatusvaivoissa, hormonaalisissa häiriöissä, raajojen kylmyyden ja huonon verenkierron hoidossa sekä vauvojen koliikissa. Hoidon aikana terapeutti ei yritä parantaa, muuttaa eikä neuvoa, vaan muuttuminen tapahtuu ihmisessä itsessään.

Vyöhyketerapiahoito 60min. 63,-
Vyöhyketerapiahoito 90min. 83,-

Tähän hoitoon ajanvaraus puhelimitse. 0505925161

Kysy rohkeasti, olisiko vyöhyketerapiasta apua Sinun ongelmiin.